Transavia met baby

Ga jij vliegen met je baby of dreumes en kijk je daar tegenop? Ik moet je teleurstellen, dat maakt je niet echt speciaal. Iedere ouder die ik heb gesproken heeft namelijk precies dezelfde angst. Wij hebben in onze  jongere jaren veel met het vliegtuig gereisd en ik heb andere jonge ouders gezien die dit op hebben gegeven, uit angst voor het vliegen met die potentiële schreeuw-objecten. “Maar dat gaat mij niet gebeuren!” dacht ik, en dus zocht ik op het internet naar ervaringen van andere ouders, maar ook naar goede producten, die het vliegen met een kind gemakkelijk maken.

Meestal kom ik dan ook als gadget-freak aan met super handige, coole, vette producten voor de kleine, maar deze keer was het Loes die in de Ouders van Nu las over de Jetkids Bedbox. Binnen ongeveer 30 seconden na het lezen van het artikel had ik de website van Jetkids voor me en, impulsief dat ik (héél soms) ben, nog geen uur later zat de Bedbox in mijn winkelmandje.

Het argument voor ons om de Bedbox aan te schaffen was dat we ook in de toekomst Sven zijn oma (mijn moeder) willen bezoeken. Gezien Zuid-Afrika een vlucht van 10 uren is, lijkt zo’n koffer-en-bed-in-één fantastisch… toch? We hebben het product inmiddels kunnen testen tijdens onze zonvakantie naar Portugal. In dit artikel deel ik mijn bevindingen.

Wat is een Jetkids Bedbox?

Trunki, de voorloper van de Jetkids Bedbox

Als je wel eens op een vliegveld komt, heb je ze ongetwijfeld voorbij zien sjezen. De “Trunki’s”. Een klein koffertje waar kinderen hun spulletjes in kunnen stoppen, maar ook op kunnen zitten (uitrusten) én door de hallen kunnen racen. Een super mooi product die wij in eerste instantie wilden aanschaffen, tot we de Bedbox van Jetkids tegenkwamen.

trunki

De traditionele Trunki

De Jetkids Bedbox

De Bedbox is een vergelijkbaar koffertje. Er kan speelgoed, eten en drinken in, je kunt erop zitten én op rollen. Toch maakt één ding de Bedbox uniek: Het is een bed. Jawel, dit product maakt van een simpele economy vliegtuigstoel een ware first-class seat voor babies, dreumesen, peuters en zelfs kleuters!

De bovenkant van de Bedbox kun je verwijderen, zodat je bij de inhoud kunt. Diezelfde bovenkant kun je omdraaien, bevestigen en uitschuiven, waardoor je het matrasje, wat mooi in de koffer zelf past, uit kunt rollen et voilà: Een bed! In onderstaande video zie je precies hoe dit in zijn gang gaat. In de video kun je ook zien dat de Bedbox geschikt is voor kinderen tot 6-7 jaar.

Ons oordeel

Ontwerp

De Bedbox is een idee van een vliegtuigingenieur en zijn vrouw en dat is ook te zien aan het ontwerp. Het product ziet er extreem degelijk uit en is volledig in stijl van de vliegtuigwereld. Het is net alsof het een onderdeel van het vliegtuig zelf is. Het is dezelfde grijstint en straalt dezelfde degelijkheid uit. Voor papa misschien wel gaaf, maar voor de kids niet heel boeiend. Er worden wel twee stickervellen meegeleverd, maar echt leuk opfleuren gaat je daarmee niet lukken.

Kwaliteit

Ondanks dat we de koffer nog maar een paar maanden hebben en een keer mee op reis hebben gehad, kan ik wel zeggen dat de bouwkwaliteit van zeer hoog niveau is. De koffer is gemaakt van hoogwaardig kunststof wat echt wel tegen een stootje kan. De wielen zijn vergelijkbaar met de wielen van duurdere koffers en rollen zeer soepel. Ook de sluitingen en het bed-systeem zit goed in elkaar. Ik verwacht dat dit product langer meegaat dan jouw kinderen er wat aan hebben 😉

De Bedbox als koffer

Bij onze trip naar Portugal was Sven 13 maanden. De Bedbox kon dus niet gebruikt worden om op te zitten en ook niet om op te rollen. We hebben de Bedbox gebruikt als koffer en als bed. Je moet niet veel verwachten van de 20 liter ruimte in de koffer. Een kwart wordt bezet door het matras en zo hou je ruimte over voor wat speeltjes, een dekentje en wat hapjes.

De Bedbox als bed

Als bedje is dit product echt geniaal. Sven heeft heerlijk geslapen op de heenreis naar Faro. Maar ook als hij wakker was, was het fijn om zo’n groot stuk ruimte te hebben om op te zitten en spelen. Op de terugreis hebben we de Bedbox niet kunnen gebruiken, omdat Sven erg verdrietig was. Sven is bij ons op schoot in slaap gevallen en omdat het een korte vlucht was, vonden we het sneu om hem te verplaatsen. Op een lange vlucht denk ik dat de Bedbox altijd van pas komt, want (lang) slapen is dan zo goed als een feit.

Een klein nadeel is dat de Bedbox alleen gebruikt mag worden als het “riemen vast lampje” uit is. Bij opstijgen, landen en turbulentie moet je je kind dus op schoot nemen als deze jonger is dan twee jaar.

img_1956

Conclusie

Ik vind het mooi om te zien dat Jetkids met zo’n innovatief product is gekomen, want het bestond simpelweg niet en de toepassing is geniaal. De kwaliteit is echt super en ik vind het product zeker  € 139,- waard, vooral als je dit gebruikt bij lange vluchten. Een groot nadeel als je de Bedbox wilt gebruiken bij kinderen onder de 2 jaar, is dat je een extra stoel moet boeken, terwijl je kind dan nog gratis bij jou op schoot mag.